Vinnare eller ej?

Pratade med en man idag om det där med att allting bara skiter sig. Vad trött han var på att det inte spelade någon roll vad han gjorde, vad han sa, det blev bara inte bra. Han var rent ut sagt urless. Efter att vi hade pratat ett tag började han prata om alla de där andra som bara vinner.

Även detta var han less på, dessa människor som halkar in på ett bananskal, blir chef på ett kick, vinner massa pengar eller som kommer och berättar efter helgen vilket flyt dom haft och roliga saker de gjort.

Efter att ha rätt ut att han egentligen inte hade en aning om dessa personers bakgrund eller hur deras liv hade lett dem till den plats där dom stod idag frågade jag honom vad en chef/ledare var för honom. Och nästa fråga var, vad är en vinnare?

Svaren som han gav visade tydligt på varför han inte lyckades ( som han själv tyckte) med något som han företog sig.
En vinnare för honom var en dryg person som inte brydde sig om någon annan än sig själv bl.a. En chef/ledare var en person som ofast enbart var ute efter makt och som hade problem med att någon annan kunde något bättre.

Är det underligt att han inte lyckades med något? Skulle han lyckas så skulle han ju själv placera dessa åsikter på sig själv.

Återigen är värderingar viktiga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0