Balans

Något som kan ställa till det för välbefinnandet är sannerligen ekonomin. Inte mycket till balans om inte just den är under kontroll. Det är ju inte alltid det att man ska ha gott om pengar som gör att det blir balans utan vilken kontroll man har på ekonom. Få koll på din ekonomi genom att använda dig av denna länk. En enkel, mycket bra sida för att få läget i lite balans. De flesta tjänster är helt gratis också.

Jag som har en tendens att samla alla mina saker i olika högar blir inspirerad av så här enkelt upplagda sidor som kan hjälpa till.

Jag har alltid tyckt att ekonomi, bokföring, matematik överhuvudtaget varit jättekul men enbart när jag haft ordning på det. :( Och det har jag ju inte alltid haft.Resa tillbakaTüri, Estland

Imorgon åker min man tillsammans med min svärmor till Estland. Till Estland där Anna (som min svärmor heter) inte varit sedan hennes familj var tvungen att fly från Ryssarna i tidig ålder.

Hennes familjs gods blev beslagtaget och när de var tvungna att ge sig iväg mitt i natten var det inte mycket som de kunde få med sig. Hennes berättelser borde bli till en bok, fascinerande att lyssna på.
Hur de fått gömma sig och bo i skogen, hur medkännande familjer gömt dem, vilka strapatser de fått vara med om.

Men nu ska hon få komma tillbaka, tillbaka till sin barndoms stad. Godset finns kvar och ägs nu av en privatperson. Kyrkan, som hennes familj var en stöttepelare för, finns kvar. Den målning som hennes släkting målat och skänkt till kyrkan finns inte längre kvar i kyrkan tyvärr, den finns nu i privat ägo av samma person som äger godset.

Jag önskar jag kunde följa med för att få vara med och uppleva hennes steg in i barndomen. Jag kan bara ana hennes minspel och ögon när hon åter få se det som hon lämnat av tvång.


Röda kläder


 

Om du är en kvinnlig liftare? Välj röda kläder!

Läste i Leva PS! att Psyckology Today rapporterar att klädernas färg har betydelse, åtminstone när det gäller manliga bilförare. =)

Det var kvinnliga liftare som fick ha på sig lite olika färger på kläderna och sedan ställde sig för att försöka få lift.

De kvinnliga bilförarna gjorde ingen skillnad som helst på vilken färg de kvinnliga liftarna hade på sig och den enda åtskillnad man kunde se gällde de manliga bilförarna som var mycket mer benägna att ge de kvinnor lift som hade röda jumprar på sig.

 

Känns ju inte väldigt överraskande måste jag erkänna. ;)

 

Jag vill däremot slå ett slag för att inte lifta överhuvudtaget!! Bär dina röda jumprar på andra ställen än vid vägkanten.

 

 

 


Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

 


RSS 2.0